CARNAVAL


Resultado de imagen de CARNAVALEl carnaval és una celebració que té lloc immediatament abans de la quaresma cristiana i que té data variable (entre febrer i març segons l'any). El carnaval combina elements com disfresses, grups que canten cobles, desfilades i festes al carrer. Malgrat les diferències que la seva celebració presenta al món, la seva característica comuna és la de ser un període de permissivitat i cert descontrol. 


Resultado de imagen de ORIGEN DEL CARNAVALL'origen de la seva celebració sembla probable que estigui a les festes paganes o les que es realitzaven en honor a Egipte, amb celebracions molt semblants en l'època de l'Imperi romà, des d'on es va expandir el costum per Europa, sent portat a Amèrica per els navegants espanyols i portuguesos a partir de fins del segle XV. El carnaval, encara que l'Església no ho admet com a celebració de to religiós, està associat amb els països de tradició catòlica, i en menor mesura amb els cristians ortodoxos orientals.


Com tots sabem els dos carnavals mes famosos son el de Venecia i el de Rio de Janeiro:

CARNAVAL DE RIO DE JANEIRO
Resultado de imagen de carnaval rio de janeiro

Aquesta festivitat va aparéixer a Brasil per la influència d´uns 
navegants espanyols,portuguesos i holandesos que es van barrejar amb la cultura afro-brasilenya,aconseguint un aspecte especial en el que hi han carrosses,desfilades,disfresses,balls...
El ritme, la participació i la vestimenta del carnaval de Brasil, varia segons la regió.
Aquests festivals es caracteritzen per ser dirigits per escoles de samba que porten unes disfresses espectaculars i molt cridaneres amb plumes,colors vius,brillantina...
És una festa de sis dias en la que les multituds segueixen el festival per els carrers de les ciutats ballant i cantant.



CARNAVAL DE VENÈCIA


Resultado de imagen de carnaval veneciaÉs únic al món i la seva tradició es remunta al segle XI. Durant segles va ser la via d'escapament dels ciutadans, per evadir-se del govern venecià.
El Carnaval de Venècia va aconseguir el seu màxim esplendor al segle XVIII, quan molts aristòcrates, prínceps i nobles s'escapessin a la recerca de diversió i plaer.
L'objectiu original del carnaval era el concedir a la població més pobra un moment de diversió per així burlar públicament de l'aristocràcia. D'aquí ve el d'usar màscares que puguin ocultar la identitat.
Actualment és totalment diferent, milers de visitants acudeixen a Venècia, durant els 10 dies de celebració d'aquesta festa, per admirar les espectaculars disfresses o només per barrejar-se entre la gent i perdre pels carrerons d'aquesta ciutat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

HALLOWEEN VS CASTANYADA

QUE VULL SER DE GRAN?