HALLOWEEN VS CASTANYADA

Imagen relacionada

La castanyada es una festa popular propia de les comunitats de Catalunya, Aragó, Valencia i les illes Balears, que, tradicionalment, es celebra el dia de Tots Sants, la nit del 31 d'octubre i l'1 de novembre.
La festa consisteix a realitzar una foguera i, un cop hi ha brases, s'hi col·loca a sobre un cilindre metàl·lic amb forats a la base, anomenat tambor o, en algunes zones, tixolo. Sobre aquest recipient, o un altre per l'estil, s'estenen les castanyes a les quals prèviament se'ls ha realitzat un tall en un extrem perquè no saltin o explotin. Un cop rostides es pelen i es mengen.
És comú ensutjar la cara amb les restes de la foguera, saltar les fogueres ja que porta sort així com realitzar diferents jocs tradicionals, explicar contes i cantar cançons populars.


Halloween és una festivitat tradicional heretada de les celebracions d'origen celta,que s'ha estès ràpidament arreu del món i, en especial, pels països anglosaxons.
Fa molts segles a Bretanya, Escòcia i Irlanda, el dia 31 d'ocubre se celebrava la festivitat de Samhain, que coincidia amb el darrer dia de l'any segons els antics calendaris celtes i anglosaxons.Resultado de imagen de imagenes png halloween
 En Halloween els nens es disfressen de coses que fan por com per exemple de momies, vampirs, frankenstein, diable...

Comentarios

Entradas populares de este blog

QUE VULL SER DE GRAN?