EL DIA MUNDIAL DEL INVENTOR



Resultado de imagen de extintor dibujoEXTINTOR
 L'extintor el va inventar William George Manby. Un extintor és un mecanisme de protecció contra els incendis actiu utilitzat per extingir o controlar focs petits, no està dissenyat per a l'ús en un foc fora de control, com un que arriba al sostre sino per a focs que son petits.
Imagen relacionada 






PINTALLAVIS

Un pintallavis típic conté molts components químics, principalment pigments, olis, creo i humidificadors. S'hi pot afegir perfums o sabors per a dissimular les olors o els gustos dels altres ingredients.El pintallavis no té cap origen particular. Ja s'usava fa uns 5.000 anys a l'antiga Babilònia quan es polvoritzaven joies semiprecioses per aplicar-les als llavis i a vegades al voltant dels ulls. Els antics egipcis extreien un tint d'un vermell amb tons violetes de plantes mercúries, cosa que provocava greus malalties.
El pintallavis començà a assolir popularitat a mitjans del segle XX, arran de la popularització d'aquest cosmètic en la indústria del cinema.

                                           El 1922 va sortir al mercat el primer pintallavis fabricat l'estat espanyol. El va fabricar la companyia catalana Puig sota el nom Milady.



 
focoLA BOMBETA
Aquest fabulós invent data de l'any 1879 i el seu autor és Tomás Edison. Consisteix en un globus de vidre en el qual es fa un buit i dins el qual es troba un filament que en ser travessat per un corrent elèctric emet llum visible. Les bombetes han evolucionat, actualment ens trobem amb bombetes de baix consum i que consumeixen menys energia. Són innombrables els avantatges d'aquest invent i com tants d'altres, a l'haver nascut amb ells no els valorem o ens adonem de la dificultat que seria la vida sense ella. 


                                        
                                        LA BRÚIXOLA

Resultado de imagen de bruixola dibuixAbans de l'invent de la brúixola dels mariners van navegar guiant-se per les estrelles, mètode no sempre fiable, ja que durant el dia o quan les nits eren molt ennuvolades, senzillament no hi havia amb què guiar-se. Per això la brúixola va ser un invent tan important. Es va inventar a la Xina entre els segles IX i XI, encara que no se sap exactament quan. El que sí se sap és que es va crear amb magnetita, un ferro magnetitzat natural, les propietats havien estat analitzades durant anys pels antics i savis xinesos. Temps després es van començar a realitzar viatges molt més llargs i la brúixola va ser una de les eines primordials en els viatges realitzats durant l'era dels descobriments.      
Imagen relacionadaEs creu que la roda es va inventar uns 3500 anys a.C. Aquest invent va permetre solucionar els grans problemes per transportar coses que tenia l'home. La invenció de la roda els va permetre als humans l'elaboració de carros, els quals es van utilitzar per a l'agricultura, el comerç i el transport. Amb el pas del temps, aquest invent va tenir tota classe de millores i va ser utilitzat en una gran quantitat de nous invents. Avui en dia, la roda ens resulta una cosa vital i no podríem continuar amb el nostre estil de vida sense ella.





                            LA RODA








 













Comentarios

Entradas populares de este blog

HALLOWEEN VS CASTANYADA

QUE VULL SER DE GRAN?