27 de gener: Va néixer el music Mozart en 1756. Va ser un compositor molt famós en la seva època, molta gent que es dedica a la música segueix escoltant-lo.




29 de febrer: El Dia de les malalties rares és un dia festiu celebrat l'últim dia del mes de febrer, per crear consciència sobre les malalties rares i millorar l'accés al tractament i la representació mèdica dels individus amb alguna malaltia rara i els seus familiars.





19 de març: El Dia del Pare és una celebració o homenatge dedicada als pares de família. Es honra amb això la paternitat i la influència de l'home en la vida dels seus fills. Ja que compleix amb un paper molt important en la família. En general, la tradició catòlica europea ho commemora el 19 de març, dia de Sant Josep pare de Jesús.




14 de abril: El Dia de les Amèriques és una celebració anual que té lloc el 14 d'abril a totes les repúbliques americanes, com a símbol de la seva sobirania i de la seva unió voluntària en una comunitat continental. Cada any, sigui per promulgació presidencial o legislativa, aquesta efemèride és commemorada en ciutats, pobles i comunitats. 



18 de maig: L'aerolínia mexicana Global Air, propietària de l'avió accidentat el 18 de maig a l'Havana, l'accident es va deure a un "error humà" dels pilots, que van enlairar amb "un angle d'ascens molt pronunciat", i ha qualificat d ' "il·legal" la suspensió d'activitats de l'empresa.




4 de juny: Els germans Montgolfier, Joseph-Michel són coneguts com els inventors del globus aerostàtic. El 4 de juny de 1783, el globus aerostàtic va realitzar el seu primer viatge, de dos quilòmetres de longitud i 10 minuts de durada.




20 de juliol: és un dia festiu dedicat a la celebració de l'amistat. Basat en celebracions similars, principalment en diversos països d'Amèrica del Sud, les dates difereixen segons cada país. Alguns exemples són el 20 de juliol a Argentina, Brasil i Uruguai per al Dia de l'Amic; el 30 de juliol a Paraguai; el 1.er dissabte de juliol al Perú i el primer diumenge d'agost a l'Índia.







16 d’agost:  En ChinaUsain Bolt bate el récord mundial de los 100 metros en la final masculina de los Juegos Olímpicos de Pekín con una marca de 9,69 segundos, mejorando en 3 centésimas el récord anterior que él mismo ostentaba.





23 de setembre: el tracte d'éssers humans consisteix en la compravenda i explotació de nens i adults. Els traficants exploten la vulnerabilitat de la gent, que es pot veure exacerbada per factors com la pobresa, la discriminació, la desigualtat de gènere, la violència contra les dones, la manca d'accés a l'educació, els conflictes ètnics i els desastres naturals.





8 d’octubre: Caleb McLaughlin conegut com Bruno Mars, és un cantant, compositor, productor musical i coreògraf nord-americà. Mars va començar a crear música des d'una edat molt primerenca i va actuar en molts escenaris del seu poble natal al llarg de la seva infantesa realitzant imitacions.





26 de novembre: La NASA va començar un viatge històric cap a Mart amb el llançament, el 26 de novembre, del Laboratori Científic de Mart (Mars Science Laboratory o MSL, per la seva sigla en anglès), el qual transporta un explorador, de la mida d'un automòbil, anomenat Curiosity (Curiositat, en idioma espanyol). L'enlairament des de l'Estació de la Força Aèria de Cap Canyar, a bord del coet Atlas V, es va dur a terme a les 10:02 del matí, hora oficial de l'Est (07:02 del matí, hora oficial del Pacífic) .





5 de desembre: Walter Elias "Walt" Disney va ser un productor, director, guionista i animador nord-americà. Figura cabdal de la història del cinema d'animació, és considerat una icona mundial gràcies a les seves importants contribucions a la indústria de l'entreteniment durant gran part del segle XX, famós per personatges com Pato Donald o Mickey Mouse.









Comentarios

Entradas populares de este blog

HALLOWEEN VS CASTANYADA

QUE VULL SER DE GRAN?